Medicina culinară – importanță și beneficii

Interesul crescut pentru comportamentul alimentar, se manifestă deja de mai bine de 35 de ani, urmărindu-se relația dintre hrănire, comportamentul alimentar, prepararea alimentelor, prezentarea preparatelor culinare și starea de bine respectiv sănătatea individuală [1]. Trendul actual este acela de a reuni toate aceste aspecte legate de aporul energetic uman sub o singură denumirea și anume…

Steatoza hepatică

Steatoza hepatică cuprinde o serie de afecțiuni caracterizate prin acumularea de grăsime hepatică în absența cauzelor primare, inclusiv cea a abuzului de alcool. SHNA, în care acumularea de grăsime este însoțită de inflamație, este cea mai frecventă formă de boală hepatică în Statele Unite. Creșterea progresivă de trigliceride în țesutul hepatic rezultă din acumularea de…

Gastrita

Printre problemele de sănătate care afectează în cea mai mare măsură alimentația se numără afecțiunile gastrointestinale. Simptomele cauzate de afecțiunile gastrointestinale modulează direct dieta pacienților. Îndrumarea pacientului către alegeri alimentare potrivite poate ameliora semnificativ simptomele și poate reduce riscul de apariție a complicațiilor. Inflamația mucoasei gastrice, denumită în termeni medicali gastrită, poate avea diferite etiologii:…