Recomandări:
- Nu consuma alimente cu trei ore înainte de culcare
- 1g proteină/kg
- vitamina D între 70 – 100 ng/ml
- post intermitent-Insulina este hormonul-cheie care ajută la păstrarea energiei provenită din alimente.
Curcuminul
Expunerea la Bisfenol A (rezultat din încălzirea alimentelor în recipienţi de plastic, limitarea aportului de grăsimi, zahăr şi sodiu; consumarea moderată a suplimentelor de minerale, vitamine şi antioxidanţi în mod regulat; consumarea fructelor şi legumelor în formă cât mai proaspătă şi a cerealelor într-o formă integrală – aceste alimente conţin antioxidanţi, enzime şi fibre alimentare care ajută la scăderea nivelului colesterolului sanguin şi menţin sănătatea colonului; alegerea peştelui ca o sursă de proteine de natură superioară – peştele conţine acizi graşi esenţiali omega 3, substanţe cu mare putere antioxidantă şi anti-inflamatorie; hidratarea corespunzătoare a organismului cu 30 ml de apă/kg corp/zi; apa este esenţială pentru sănătatea la nivelul pielii, musculaturii, circulaţiei sanguine. Evitarea fluctuaţiilor de greutate corporală, alegerea zarzavaturilor bogate în clorofilă în detrimentul legumelor rădăcinoase, optarea pentru consumul de fructe proaspete sau sucuri de fructe proaspăt stoarse cu toată pulpa fibroasă, în locul sucurilor ambalate, care sunt bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali /aditivi alimentari
Cauzele apariţiei tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea / inflamaţia şi acumularea de toxine la nivel celular.
- 0 – 5 strong acid
- 6-7 neutral
- 8-14 strong base
- hiperestrogenia – dacă estrogenul nu este menţinut în echilibru de progesteron.
- Expunerea la estrogen nu a fost întreruptă de o sarcină. După menopauză, corpul nu mai produce progesteron, dar încă se mai produc cantităţi mici de estrogen. Această situaţie în care estrogenul nu este compensat de progesteron determină diviziunea celulelor endometrului, ceea ce poate creşte riscul de apariţie a cancerului ovarian/uterin. Anticoncepționalele – sunt hormoni artificiali, tulbură pe termen lung un sistem atât de complex endocrin. Xenoestrogenii – de ex. din produsele cosmetice, imită hormonii estrogeni, astfel pot duce la dezechilibre hormonale, cancer, depresii și multe alte efecte negative.
- supraponderabilitatea, obezitatea – grăsimea de sub piele a femeilor obeze stimulează o enzimă (aromataza) care transformă hormonii masculini (androgeni) în estrogeni care aflați în exces produc cancerul.
- expunerea la radiaţii; terapia de substituţie hormonală; folosirea prelungită a pastilelor care blochează absorbția grăsimilor – perturbă grav sistemul hormonal, atât la femei cât și la bărbați.
- Expunerea la anumite substanțe chimice: pesticide, coloranți industriali, cărbune, gaz, substanțe metalurgice. Carcinogenii din fumul de țigară – ajung în sângele fumătoarelor și circulă prin tot corpul lor, putând fi deosebit de dăunători în cursul adolescenței, când celulele glandelor mamare se divid într-un ritm accelerat;
- alimente super-procesate – alimente golite de vitamine, minerale, oligoelemente, fitonutrienți, în schimb, ele primesc o serie de compuși chimici – conservanți, coloranți, arome, agenți anti-aglomerare, substanțe folosite în procesele de prelucrare, ale căror efecte secundare sunt încă prea puțin cunoscute. Efectele produselor tradiționale din soia asupra femeilor asiatice sunt cu totul altele decât efectele produselor procesate din soia asupra femeilor europene;
- Alergia alimentară este hiperactivitatea sistemului imunitar, care are ca rezultat producerea de anticorpi împotriva unui aliment. Intoleranța alimentară este mult mai frecvent întâlnită decât alergia alimentară și constă din inactivitatea enzimei, astfel metaboliții se depun. Tabloul clinic se instalează la intervale de timp mai mari după ingestia alimentelor și consumul frecvent al acestor alimente vor determina un răspuns din partea organismului întrucât acesta nu poate tolera cantități nelimitate.
- Suprimarea melatoninei prin expunerea la lumină pe timpul nopţii, fiindcă sursele moderne de lumină emit mai multe unde de frecvenţă albastră decât lămpile timpurii şi lumina albastră este considerată a fi un factor de blocare a melatoninei. Melatonina este hormonul produs de glanda pineală, fiind implicat în regularea ritmului circadian, totodată ea este un hormon paracrin produsă de tractul gastrointestinal. Este cunoscut faptul că, melatonina ar putea preveni deteriorarea ADN-ului. Rezolvare: stingeţi lumina, scoateţi televizorul din priză, trageţi perdelele, acoperiţi-vă ochii cu masca de dormit. Lumina din casă pe timpul nopţii ar trebui să fie slabă, iar lungimile sale de undă ar trebui modificate, pentru a predomina galbenul şi portocaliul.
- Stresul: căutarea continuă a satisfacțiilor, a plăcerilor, a dorințelor materiale, aferente unor stări psihice, emoționale și mentale pe care le trăiește împreună cu anxietate în fiecare zi reprezintă principala cauză a dezordinii alimentare sau digestive. Rezolvare: începeți să practicați diverse forme de relaxare fizică și interioare, care să vă ajute să vă acordați timpul necesar pentru a trăi o existență mai echilibrată.
- Sângele are un pH de 7,35 – 7,45. În aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valorile pH-ului la aceste valori. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele foarte puţin. Aceleaşi legume, însă, gătite induc o aciditate mai mare sângelui, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult. Proteina animală induce o aciditate şi mai mare. Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sângelui o aciditate extrem de mare. Deci sângele are la dispoziţie patru minute să atingă pH de 7,35; dacă are puţină aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze din organism (calciu şi magneziu luate direct din oase şi dinţi), aceasta ducând în timp la slăbirea densităţii osoase. Problema mai mare este atunci când aciditatea este foarte mare şi corpul nu mai poate, în patru minute, să ridice pH-ul sângelui. Sângele, care alimentează toate celulele din organism, pentru diminuarea acidității va trasporta excesul de acizi în celule, astfel celula sănătoasă devine un mediu foarte acid, unde dacă oxigenul este în cantităţi foarte mici, va suferii o transformare pentru a se adapta mediului anaerob, producându-şi energia prin fermentaţie. Aceasta este celula canceroasă, care se formează zilnic în număr de 1.000 şi 10.000. Însă, sistemul imunitar prin globulele albe le distrug.
- Dacă pacientul prezintă transpirații, stări de slăbiciune și depresie, acesta trebuie frecat pe tot corpul de 2-3 ori pe zi cu o perie moale învelită într-un șervet și înmuiată în soluția următoare: o jumătate de pahar cu apă, în care se pun două lingurițe de spirt (alcool) pentru frecție și două linguri de oțet de vin.
- Se identifică tipul de alimente la care pacientul prezintă o intoleranță alimentară cu ajutorul testelor din sânge – în majoritatea cazurilor pacienții au intoleranță la gluten, la lapte sau la ou.
- Nu se adauge gheaţă la băuturi deoarece pune organismul la un consum suplimentar de energie pentru menţinerea temperaturii constante,
- Se practică regulat o activitate fizic
Pacienților în loc de masaj total al corpului li se face frecție pe piele de 2-3 ori pe zi, înainte de mese, folosind o soluție compusă dintr-o jumătate de pahar de apă, două linguri de alcool pentru frecție și două linguri de oțet de vin, deoarece aceasta determină dilatarea capilarelor și stimulează circulația. Se recomandă zilnic masajul picioarelor, mai ales seara înainte de culcare. Prin intermediul masajului se îmbunătățește circulația sângelui, are loc reglarea metabolismului prin accelerarea fluxului de nutrienti către țesuturi, contribuie la îmbunătățirea oxigenării țesuturilor și la reducerea dimensiunilor nodurilor limfatice prin tonifierea și elasticizarea pielii.
S-a demonstrat că dietele bogate în proteine animale declanşează cancerul. Proteinele animale sunt acide (inflamatoare), provoacă putrefacţie şi sunt congestive. Aspectul congestiv este determinat de mucusul acumulat din cauza caracteristicilor lor abrazive şi de putrefacţie. Compuşii chimici toxici, vaccinurile şi hormonii pătrunşi în corpurile acestor animale prin ingerare sau injecţii induc o stare de toxicitate ridicată la nivelul întregului organism. Din acest motiv va reacţiona sistemul imunitar al omului, declanşând astfel procesele inflamatoare.
Şi carnea produce dezechilibre biochimice în organismul uman. Nivelurile ridicate de fier şi fosfor provoacă eliminarea forţată a calciului, magneziului si altor electroliţi vitali, ceea ce va duce la epuizarea şi deshidratarea organismului
Cancerul face să scadă concentraţia de sodiu din organism. De aceea, organismul va apela la orice substanţă componentă alcalină pentru a combate acidoza. Sodiul are o mare afinitate faţă de oxigen, fiind un metal anorganic vital pentru menţinerea echilibrului electrolitic.
Printre simptomele generate de creşterea concentraţiei de potasiu din sânge se numără greaţă, vărsături, irascibilitate, diaree, depolarizarea depresivă a inimii, contracţii musculare (sindrom SOB, dureri toracice şi altele) şi acidoză. O concentraţie scăzută în serul sanguin va genera scăderea contractilităţii musculaturii netede, a coloanei şi a inimii, stare care poate, la rândul său, genera o multitudine de simptome printre care amintim dureri, paralizie, stare de epuizare generală şi aritmie cardiacă.
Concentraţiile de bioxid de carbon sunt utile în determinarea acidozei sau alcalozei. De asemenea, el poate fi un indiciu al slabei oxigenări, dezechilibrului electrolitic (la nivel celular), neutralităţii lichidelor intracelulare şi extracelulare, eliminării defectuoase (din rinichi şi plămâni), insuficienţei renale, toxicităţii cu produse de salicilaţi, ketoacidozei diabetice, înfometării, şocului, emfizemului şi altor deficienţe.
- Pasul 1 – Curățare = Dezintoxicarea organismului
- Curățarea colonului
- Curățarea de paraziți.
- Detoxifierea rinichilor cu ceaiul de semințe de țelină.
- Detoxificarea ficatului și a vezicii biliare cu verdețuri.
- Purificarea sângelui cu ceaiul de trifoi roșu, rădăcină de brusture, chaparral, traista ciobanului și măcriș.
- Este foarte important refacerea pH-ului (mineralele din celule), astfel încât enzimele să poată funcționa din nou, pas cu pas.
- Organismul are nevoie în principal de mineralele importante: potasiu, iod, fosfor (K, I, P), enzime și coenzime.
- Sucul din rădăcină de țelină este un diuretic, eficient pentru eliminarea calculilor renali de dimensiuni mici. Frunzele de ţelină conţin principii antiinflamatoare renale, contribuind astfel la prevenirea formării calculilor. Se recomandă curele de 2 săptămâni, timp în care se administrează în fiecare zi câte 100 ml de suc de rădăcină şi frunze de țelină (obţinut prin centrifugare).
Există două alimente care pun în mişcare limfa: lime (bogată în substanțe nutritive, conține pectină, bioflavonoide, acid folic, vitamina A, B1, B6, C, potasiu, magneziu, calciu, fosfor și mangan) şi echinaceea (conține alchilamide, polialchene, echinacozide, glicoproteine, steroli, vitamine, acizi fenolici, uleiuri volatile, inulina, galactoza, fructani, glicoproteine, proteine, lipide, acizi fenolici, alcaloizi, alilamide). Consumul a 3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat. Ficatul amestecă această otravă cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici apare o nouă problemă: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va reîntroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat. Soluţia ar fi detoxificarea ficatului prin clisme cu cafea. Rețeta: 12 ore activitate normală, dietă săracă în proteine, plus suplimente alimentare anticancer, apoi 12 ore de post (peste noapte), prin care se înfometează, până dimineaţa, celulele canceroase. Urmează apa cu lămâie şi echinaceea, soluția care transportă – prin mişcarea limfei – otrăvurile în ficat, iar clismele cu cafea asigură eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se reabsoarbă.
Acest pas se poate ajuta cu băi calde de o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Asfel are loc înlăturarea iritaţiilor pielii și se realizează hipertermia (o stare febrilă indusă prin care sistemul imunitar devine hipersensibil, detectează celulele canceroase și le atacă). Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu în apă împrospătează respiraţia şi previne apariţia aftelor bucale, sau ajută la vindecarea lor. Este recomandat spălatul dinţilor cu bicarbonat pentru eliminarea bacteriile din gură.
- Cura cu măcerat de aloe vera în vin și miere: se recoltează 750 g frunze de aloe de la o plantă neudată de 5 zile, se spală, se toacă mărunt, după care se amestecă cu 1,75 L vin roşu de casă de 18° şi 1,25 g miere de albine. Se pune la macerat timp de 5 zile. Se agită vasul de 3 ori pe zi. În primele 7 zile de tratament se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 2 ore înainte de masă. Cura durează 2-3 săptămâni. După 7 zile, se ia tot câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 1 oră înainte de masă.
- Cura cu sucul obţinut din rădăcini şi frunze de ţelină, câte 100 ml, de două ori pe zi, combinat în proporţii egale cu suc de morcovi. Sucul se bea foarte proaspăt, pentru a împiedica deteriorarea principiilor active conţinute de ţelină (luteolina şi ftalidele), care au un efect citostatic, provocând aşa-numită moarte programată a celulelor mutante.
- Cura cu smochine și sirop de smochine făcut prin fierberea fructelor până scade lichidul la jumătate și, când s-a mai răcit, se îndulcește. Smochinele conțin latex, capabil să dizolve fibrina (proteină care intervine în coagulare), fiind comparat cu sucul pancreatic și substanța ficoină, cu efect antineoplazic. Ajută digestia și combat durerile de stomac.
- Cura cu un amestec natural: o sfeclă roșie curățată de coajă, 50 g afine și o rădăcină de 2 cm de ghimbir curățat se pune la storcător. Se consumă o dată pe zi, dimineața.
- Cura îndelungată cu suc de orz verde inhibă formațiunile tumorale. Se pot bea câte 50 ml suc dimineța și seara, cu 30 min. înainte de masă, sau se pot consuma 2 linguri de germeni orz/zi.
- În timpul curelor supa/ciorba are la bază supa lui Hipocrate, care este o supă bogată în potasiu. Într-o oală de 2 L se pun următoarele legume și se acopară cu apă: 2 cepe mijlocii, puțin pătrunjel verde, 1 kg de roșii, 1/2 kg de cartofi, 1 țelină mijlocie, 1 pătrunjel, praz, usturoi. Nici una dintre aceste legume nu se cojește; se curăță bine prin spălare, apoi se taie în bucăți mari; se fierb încet la foc mic timp de trei ore; apoi se pasează prin sită până nu rămâne fibre. Se păstrează în congelator în porții mici.