Odată cu schimbarea preocupării globale față de calitatea alimentelor în detrimentul cantității de alimente, preocuparea consumatorilor și alegerea alimentelor sănătoase a devenit o problemă de primă importanță. Astfel s-a născut conceptului de „nutriție personalizată sau de precizie”.

Teoria din spatele personalizării nutriției este susținută de mai mulți factori, inclusiv progresele în analiza alimentelor, bolile bazate pe nutriție și programele de sănătate publică, utilizarea tot mai mare a tehnologiei informației în știința nutriției, conceptul de interacțiune genă-dietă și creșterea capacității consumatorului sau preocuparea față de o mai bună alimentație și mai sănătoasă. În consecință, se așteaptă o mai bună înțelegere a interacțiunii de bază dintre dietă și individ, cu abordarea provocărilor cheie pentru implementarea cu succes a acestei științe.

La ce să te aștepți când ajungi la clinica noastră?

  1. Analiza corporală cu cântarul cu bioimpedanță Tanita pentru a determina cu exactitate structura corporală integrală și pe segmente, măsurarea tensiunii arteriale și pentru stabilirea scopului final
  2. Evaluarea nutriţională este o abordare complexă care cuprinde:  măsurători antropometrice, anamneza dietetică, examen clinic, cu accent pe identificarea semnelor şi a simptomelor caracteristice deficitelor de nutrienţi şi date de laborator.
  3. Vei primi sfaturi și recomandări generale pentru îmbunătățirea stilului de viață
  4. In câteva zile după consultație vei primi un plan alimentar care să se potrivească perfect obiectivelor tale: slăbit, creștere masă musculară, prevenție patologii asociate unui stil de viață nesănătos, ore de somn, tipul de activitate fizică care ți se potrivește, suplimente alimentare. Meniul cuprinde calculul caloric pe mese dar și conținutul de vitamine și minerale, acizi grași și colesterol, fibre și zahăr. Toate rețele au atașate poze și nu iau mai mult de 20 de minute din timpul tău pentru a le găti. Vei primi și tutoriale, tot în aplicația în care îți vei putea vizualiza si meniurile, pe telefon sau PC, ca sa te țină motivat în adoptarea dietei cât mai eficient posibil, pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară.
  5. Vei ține legătura cu nutriționistul tău prin intermediul acestei aplicații, pe are o vei primi gratuit și care se va instala pe telefon sau pe PC. Dacă totuși preferi alte forme de comunicare, agreăm împreună acest aspect pentru ca relația de colaborare care va continua pe perioada pe care tu o alegi sa decurgă așa cum îți dorești.
  6. Vei primi o listă cu alimentele pe care sa le achiziționezi de la același magazin ca sa nu pierzi mult timp iar rețetele sunt simple și nu îți vor ocupa mult din timp.
  7. La doua săptămâni vom realiza împreuna o analiză a evoluției tale astfel încât să putem modifica/remedia anumite aspecte ale dietei, dacă se impune.
  8. Dacă alegi pachetele noastre, ne vedem de cel puțin de doua ori pe săptămâna pentru tratamentele de remodelare corporală și antrenamentele de fitness, ca să ne asigurăm că iți atingi scopul în cel mai scurt timp.
  9. Chiar dacă relația noastră se va termina la un moment dat, și ne dorim acest lucru pentru că asta înseamnă că ai reușit să adopți un stil de viată sănătos și nu mai ai nevoie de îndrumare și asta înseamnă că ne-am făcut treaba bine , vei putea utiliza în continuare aplicația noastră pentru a-ți genera singur diete echilibrate și gustoase

Nutriția personalizată merge mai departe decât recomandările generale de nutriție, oferind sfaturi dietetice adaptate pentru tine ca individ și pentru obiectivele tale specifice de sănătate

Nutriția personalizată folosește informații despre tine ca individ pentru a dezvolta recomandări nutriționale specifice pentru tine. Acest lucru este diferit de sfaturile nutriționale personalizate pe care le pot oferi dieteticienii sau nutriționiștii. Programele de nutriție personalizate merg mai departe și folosesc de obicei abordări de învățare automată care includ o mulțime de informații – cum ar fi istoricul medical, răspunsurile biologice la alimente, vârsta și sexul – pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

De ce este importantă alimentația personalizată?

Se estimează că pe tot globul, 1 din 5 decese ar putea fi evitate prin îmbunătățirea dietei.

În Europa, 78% dintre persoanele cu vârsta de 55 de ani și peste trăiesc cu cel puțin o afecțiune cronică și aproape o cincime din acest grup trăiesc cu trei sau mai multe afecțiuni cronice.

Când vine vorba de răspunsurile noastre la mâncare, toți suntem diferiți. Consumul alimentelor care funcționează cel mai bine pentru organismul tău poate ajuta la atingerea obiectivelor pe termen lung de sănătate și greutate.