Maior Raluca – nutriționist-dietetician autorizat în cadrul UMFST Târgu-Mureș, șef promoție studii masterale, programul: Nutriție clinică și comunitară din cadrul UMFST Târgu-Mureș. A publicat intens numeroase articole științifice pe parcursul celor 5 ani de studii și a participat ca speaker la foarte multe conferințe, organizate în domeniul nutriției și al medicinii, printre care se numără: “The role of the autoimune paleo (AIP) diet in Hashimoto disease”, “The effects of micronutrient supplementation during pregnancy”, “Culinary medicine – importance and benefits”, “Assessment of risk factors regarding nutrition and lifestyle during pregnancy in a group of women from southern Romania”, “The importance of plant-based diets” etc..

Publicații de Raluca Maior

  • Medic.ro nr.139/2021 pagina 34,“The role of the autoimune paleo (AIP) diet in Hashimoto disease”
  • Medic.ro nr.140 pagina 18, “The effects of micronutrient supplementation during pregnancy”
  • Medic.ro 144 pagina 48, “Culinary medicine – importance and benefits”
  • Medic.ro nr 145 pagina 12, “Assessment of risk factors regarding nutrition and lifestyle during pregnancy in a group of women from southern Romania”
  • Medic.ro nr. 146 pagina 12, “The importance of plant-based diets”
  • Material înscris jurnal ISI cu factor de impact
  • Participant activ Marisienis 2022 (Studiul apei potabile)
  • Lector în cadrul conferintei dietetician.ro “Nutritia sanatoasa, un echilibru între nevoie și placer” cu lucrarea “Nutritia sportivilor amatori”, iulie 2022, Cluj Napoca
  • În curs de apariție: Dietetician 2022, volum cu ISBN propriu, “Gastrita”
  • Medic.ro nr.148 Diet – an integral part of the treatment of digestive pathology-pagina 34

Este unul dintre puținii câștigători ai proiectului finanțat din fonduri europene ”Junior Business Academy” organizat în colaborare cu UMFST Târgu-Mureș și Ministerul Fondurilor Europene, fonduri prin care a pus bazele clinicii Nutricare Anti-Aging, pentru a veni în sprijinul femeilor (și nu doar) care-și doresc mai mult de la ele însele.

Raluca este nu doar un specialist calificat în domeniu, ci și un om extraordinar, care își dorește să contribuie la schimbarea percepției conform căreia locul femeilor este ”în spatele barbatilor”, locul femeilor fiind acolo unde se simt ele bine, având dreptul și libertatea de a alege, iar în acest sens are și valori precum: organizare, disciplină, perseverență, sau cum le mai spune ea într-o singură expresie „curățenie în viață”.

A adoptat personal un stil de viață sănătos de mai bine de 20 de ani, iar acest lucru nu a fost în van, pentru că acum se poate lăuda cu un corp sănătos și o minte ageră (nu poți avea o minte ageră dacă nu te îngrijești de corpul tău, fapt dovedit științific).

A inaugurat prima sală de fitness din Târgu-Mureș –”Fitness Club R”, pe când era studentă în anul II la filologie, în cadrul Universității Petru Maior, acum mai bine de 20 de ani. A lucrat timp de 2 ani pe vase de croaziera pentru ca a dorit sa vada întreaga lume și să cunoască oameni diferiți, să își lărgească orizonturile și să evolueze ca persoană. A lucrat peste 10 ani în cadrul unor multinaționale în calitate de manager iar mai apoi, timp de 7 ani, în calitate manager de dezvoltare la o companie locală, locuri în care și-a perfecționat abilitățile inovative, de lider, bun comunicator și antreprenor.

Raluca își începe fiecare zi la ora 5:30, pentru că are o dorință imensă de a trăi frumos și de a-și dedica timp atât pentru ea și activitățile ei, cât și pentru familie! Este perfecționistă și asta cere și de la cei din jur, nu face compromisuri decât atunci când nu are altă alternativă, dar este destul de ingenioasă să găsească soluții prompte la problemele pe care le întâmpină. Îi place să comunice cu oamenii și mai ales, îi place să le vorbească despre ceea ce face și să le insufle acea dorință de a face schimbări în viața lor.

Crede în puterea și capacitatea femeilor de a fi independente și de a se integra într-o lume a bărbaților, de a avea succes și de a se ridica tot mai sus și mai sus, prin mult efort și perseverență.

Pentru că o femeia ca ea, este o femeie de succes! Iar o femeie de succes are ceea ce are orice femeie, plus calitatea de a-și urma propriile visuri și siguranța că deține calitățile și abilitățile necesare pentru a fi de succes!

Sfatul ei pentru toate femeile: ”Niciodată să nu te mulțumești cu mai puțin!”