Servicii de nutriție - Nutriționist Raluca Maior și Doctor Florina Ruța

Florina Ruța – Doctor în științe medicale, cu specializare în nutriție și dietetică, Șef lucrări UMFST G.E. Palade Tg.Mureș, Președinte Asociația Română de Nutriție și Dietetică AROND, Președinte al colegiului nutriționiștilor din România.

Florina Ruța
Florina Ruța – Doctor în științe medicale, cu specializare în nutriție și dietetică

Are numeroase publicații științifice și lucrări bazate pe studii detaliate și avansate în domeniu, printre care se numără și teza de doctorat „Studiul tabagismului și a factorilor care influențează abandonul fumatului la gravide și femei tinere în arealul mureșean”, având drept conducător științific Prof. dr. Abram Zoltan, confirmată prin OMS în iunie 2016. Precum și cărțile: „Terapia medicală nutrițională în diabetul zaharat și alte boli metabolice”(co-autor), „Bazele nutriției”, „Nutriția în colectivități”, „Epidemiologia bolilor canceroase”, „Ghid dietetic în patologia gastro-intestinală”, „Tehnologie Alimentară” etc.

Florina este atât un specialist cu o experiență vastă în domeniu, cât și o femeie de succes, care se bucură de un corp sănătos și frumos, dorind, prin exemplul propriu și prin cunoștințele sale, să inspire și să ajute persoanele care vor să facă o schimbare în ceea ce privește stilul de viață, planul lor zilnic alimentar și, în general, modul de gândire în acest sens. Pentru că, spune ea, nu e suficient să faci o schimbare doar la nivel fizic, ci e important să schimbăm și percepția noastră morală asupra vieții.

La Clinica Nutricare, Florina acordă mentoratul său datorită experiențelor medicale obținute de ea. Așadar, în calitate de mentor și îndrumător, ea supervizează activitatea dieteticienilor din clinică, asigurând parteneriatul dintre Clinica Nutricare și UMFST prin stagiile de practică ale studenților din cadrul programului de nutriție și dietetică al facultății de medicină UMFST.

Când nu este la clinică, Florina acordă timp și energie, pasiunii ei – grădinăritul, cultivând diverse tipuri de plante aromate și flori frumoase. Este o persoană emotivă și empatică, care susține că menținerea sănătății trebuie să fie prioritară în orice etapă a vieții, prevenind astfel, apariția anumitor boli! Adoră să lucreze cu oamenii și să le fie aproape pentru a trece împreună peste provocări și pentru a se bucura de rezultate, iar dorința de a fi de folos celor din jur a motivat-o să aleagă această cale și să studieze în profunzime procesele din corpul uman și cum poate influența nutriția asupra schimbărilor din organism și nu doar.

Crede că visurile devin realitate, atunci când muncim pentru ele și depunem maxim efort pentru realizarea cât mai rapidă și eficientă fiecărei etape, care să ne ajute să fim zi de zi tot mai aproape de rezultatul dorit!

Pentru că totul este posibil alături de profesioniști cu experiență!